dia1 dia2 dia3

Speciale editie van De Schoolsportdag voor groep 8

plattegrondHet is gelukt om samen met het Nationaal Bureau Sport Stimulering een alternatieve schoolsportdag te organiseren voor groep 8. Dirk-Jan de Graaf, voorzitter van de schoolsportdag vertelt: "Deze leerlingen nemen straks afscheid van de basisschool en daarmee ook van de Schoolsportdag. Om ze toch nog een beetje van het 'sportdag-gevoel' mee te geven hebben wij gekeken naar een alternatief. Mede dankzij de inzet en flexibiliteit van onze vrijwilligers en samenwerkingspartners is dit gelukt." 

De sportieve strijd tussen de leerlingen van groep 8 vindt plaats op dinsdag 6 juli op sportpark De Vinken. De scholen zijn verdeeld over een ochtend- en een middagprogramma. Het ochtendprogramma start om 8.45 uur en duurt tot ongeveer 11.15 uur. Het middagprogramma start om 12.45 uur en duurt tot ongeveer 14.15 uur.

Er staan verschillende activiteiten op het programma zoals lijnbal, rugby, tafeltennis, bubbel voetbal, archery attack en voetbal. Met iedere wedstrijd zijn punten te verdienen en uiteindelijk een podiumplaats. Rugbyclub Spakenburg en V.V. Eemdijk bieden de mogelijkheid om eten en drinken te kopen. Iedere groep heeft namelijk twee keer een pauze van 10 minuten. Alle deelnemers krijgen vanuit de organisatie een consumptiebon voor wat lekkers. 

De organisatie van De Schoolsportdag gaat samen met iedereen voor een sportieve ochtend en middag.

Groepen 8 ochtendprogramma:
School met de Bijbel
De Wegwijzer
Het Talent
De Groen v. Prinstererschool
De Grondtoon

Groepen 8 middagprogramma:
De Bavinckschool
De Vlucht
Het Sterrenlicht
De Ark
De Calvijnschool

het speciale draaiboek 

De Meerwaerde Sportdag Springtouw Estafette

De Meerwaerde Sportdag Springtouw Estafette Sociale Media InstaHelaas hebben we in overleg met de gemeente Bunschoten moeten besluiten dat het niet mogelijk is om op een veilige manier onze sportdag te organiseren. Maar dit jaar laten we deze dag niet zomaar voorbij gaan.

Wij staan namelijk te springen om iets sportiefs te organiseren voor alle leerlingen in Bunschoten-Spakenburg en Eemdijk. Want wij vinden bewegen en sportiviteit leuk en belangrijk. Daarom organiseren wij op vrijdag 28 mei de eerste (en hopelijk laatste) editie van De Meerwaerde Sportdag Springtouw Estafette. Een springtouw marathon met al onze scholen.

Vrijdag 28 mei
zal iedere school tussen 9.00 en 14.00 uur, 25 minuten springtouwen. Via een YouTube livestream kan het ‘springtouwen’ overgedragen worden.

Met dank aan de gemeente Bunschoten en enkele sponsoren krijgen de kinderen een eigen springtouw en is er een presentje per klas.
Springen jullie ook mee zodat we ook deze sportdag tot een succes kunnen maken.


Het bestuur van de School Sportdag,
Anne Kemman, Andries Korlaar, Ilona van Rooijen, Karin Koelewijn, Margreet Laseur en Dirk-Jan de Graaf

TIJDSCHEMA

9.00

Start Eemdijk

9.25

De Vlucht

9.50

Het Talent

10.15

Groen van Prinstererschool

10.40

Bavinckschool

11.05

De Calvijnschool

11.30

Grondtoon

11.55

Kruisrak

12.20

de Ark

12.45

Sterrenlicht

13.10

Afsluiting De Wegwijzer

Schoolsportdag 2020 afgelast!

Beste lezer(s) / vrijwilliger / collega / sponsor / sportdagliefhebber,

De aangescherpte maatregelen treffen ook de aankomende Schoolsportdag 2020. Dit betekent dat deze dit jaar niet zal plaatsvinden.

Als bestuur hadden we hier al ernstig rekening mee gehouden mede in verband met de vele voorbereidingen. De jaarlijkse Schoolsportdag vraagt veel overleg en samenwerking tussen de (plaatselijke) scholen, ouders, sportclubs en betrokken bedrijven en instellingen. Dit is iets wat in de huidige situatie niet (goed) georganiseerd kan worden. Daarnaast voelen wij ons medeverantwoordelijk voor de gezondheid van 1600 basisschoolleerlingen, 200 vrijwilligers en een groot aantal bezoekers die jaarlijks de Schoolsportdag bezoeken.

Wij bedanken iedereen die zijn of haar energie en sympathie heeft gestoken in de voorbereidingen voor dit jaar en hopen dat wij volgend jaar weer op u / jullie kunnen rekenen.
Heel veel sterkte en let een beetje op elkaar,

Bestuur Schoolsportdag Bunschoten

Dirk-Jan de Graaf (voorzitter)
Ilona van Rooijen (secretaris)
Andries Korlaar
Margreet Laseur
Anne Kemman
Karin Koelewijn